Kunstmagazine NR.7 – Zomer 2020

Kunstmagazine NR.7 – Zomer 2020

Summer 2020

https://www.kunstmagazine.net/

 


 

Taline Temizian, Armeens-Britse kunstenaar (1978, Fresno, California – USA) woont en werkt in Londen.

Taline Temizian neemt een transhumanistisch perspectief op geheugen en trauma door te onderzoeken hoe neurologische activiteit bijdraagt aan de ervaring en hoe kunstenaars de manier waarop we kijken kunnen veranderen en de perceptie bij de zoektocht naar geluk kunnen verbeteren.

Temizian tracht een “plaats van herinnering” weer te geven, gesitueerd tussen parallelle universums en RL (Real Life),
en manifesteert complexe netwerken die bestaan uit wetenschappelijke methodologieën, conceptueel discours en een persoonlijk verhaal.

Gebruikmakend van meerdere processen en media, presenteert ze rauwe maar technisch ingewikkelde objecten en installaties die gewaagde zintuiglijke en emotionele ervaringen oproepen.

Temizian onderzoekt de staat waarin we ons bevinden en deconstrueert haar posthumanistische zelf om het te vervangen door de transhumanistische belofte van een eeuwig en idyllisch leven door middel van wetenschap en technologie, en past een poëtische aanraking toe op deze vocabulaires om verbindingen en neurale paden tussen persoonlijke geschiedenis te hervormen, fysieke en metafysische opvattingen van de mensheid.

Gevestigd in Londen, met projecten in Brussel, Berlijn, Zürich en Parijs en meer. Ze werkt samen met filosofen, wetenschappers, componisten, technologen en filmmakers op zoek naar een zelf beloofd “utopia” waar “ik de verloren tijd en ruimte kan herwinnen.”

Taline Temizian: “My process is physical, conceptual in many directions including reverse thinking based on a Quantum Time-Lapse, I constantly observe the brain and memory movies triggered by the surrounding or by internal triggers, catch the right elements then construct or deconstruct things or just place them in existing systems, or invent a totally new system that transforms into the artistic output.”

Contact Taline:
talinetemizian.com @Studio_Taline_Temizian
kaleidorug.design @Kaleidorug